Sposób przygotowania

CIASTO: Do makutry dać masło i cukrem oraz cukrem waniliowym. Utrzeć. Dodać szczyptę soli i kilka kropel esencji migdałowej. Ucierać. Wbijać jaja na przemian przesianą mąkę z proszki me do pieczenia wsypywać. Potem wlać rum. Wsypywać również skórkę pomarańczową. Dokładnie wymieszać. Tortownicę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Do tak przygotowanej tortownicy dać ciasto. Piec przez godzinę w temperaturze około 175 stopni. LUKIER: Utrzeć go z wody i cukru pudru. Po upieczeniu, gdy ciasto wystygnie, oblać go lukrem. Wszystko posypać wiórkami czekoladowymi.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !