Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

mini torcik ze śnieżek i galaretką

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko
3 szt.
cukier
1/2 szkl.
mąka
3/4 szkl.
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
masa
śnieżka na mleko
2 szt.
galaretka owocowa
2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: mini torcik ze śnieżek i galaretką

jajka ubić z cukrem na puszystą masę dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać i wylać na średnią tortownicę a następnie upiec w temp.180st.ok.25min.galaretki rozpuścić w 1/2 litra wrzątku odstawić do stężenia,w naczyniu ubić śnieżki w/g przepisu na opakowaniu jak galaretka zacznie tężeć to wlać do ubitych śnieżek dokładnie wymieszać i wylać na upieczony biszkopt,wstawić do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 29.03.2013 21:41
Przepyszny.
caralajna 02.08.2012 09:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak