Sposób przygotowania

Biszkopt:
7 jajek.1,5 szklanki cukru.1,5 szklanki mąki.4 łyżki octu,2 łyżki proszku do pieczenia.Białka ubić na pianę z cukrem ,dodać żółtka wymieszane z octem i proszkiem ,na koniec dodać przesianą mąkę.Wymieszać . Piec ok 45 minut

Krem budyniowy:
ugotować 2 budynie w 3 szklankach mleka i 4 łyżkach cukru.Wystudzić.Rozetrzeć kostkę margaryny na puch i dodawać po łyżce zimny budyń.



Biszkopt przekroić na 3 krążki, ,nasączyć sokiem z cytryny wymieszanym z wódką i cukrem pudrem.Przekładać kremem i powidłami.Wierzch tortu również posmarować kremem.
Przekroić na pół i złożyć na stojąco.
Wierzch udekorować masą cukrową.
Masa cukrowa:
4 łyżeczki żelatyny zalać 70 ml wody i odstawić na 5 minut.Po tym czasie podgrzać naczynie z żelatyną w kąpieli wodnej,dodać 50 g glukozy w proszku,4 łyżeczki planty i cukier puder 80dag.Wyrobić na plastyczną masę,kulę ,którą można zabarwić dowolnymi barwnikami spożywczymi ,rozwałkować na blacie i nałożyć na tort

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    NA POCZ?TKU MY?LALAM ?E TO BUCIK ALE I TAK FAJNY
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    NA POCZ?TKU MY?LALAM ?E TO BUCIK ALE I TAK FAJNY
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    NA POCZ?TKU MY?LALAM ?E TO BUCIK ALE I TAK FAJNY
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    świetny tort

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !