Sposób przygotowania

Z dzwonka łososia usuwamy ości robiąc 4 wąskie filety, doprawiamy je solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę z oliwy, siekanej pietruszki i sezamu, mieszamy nacieramy łososia i wstawiamy do lodówki. W czasie gdy marynuje się łosoś gotujemy różyczki brokuła z 1 kostką rosołową i sokiem z cytryny 5 minut, wyciągamy różyczki łyżką cedzakową i hartujemy w zimnej wodzie Marchewkę kroimy w plasterki i wycinamy z nich kwiatki, następnie gotujemy 8 minut w tej samej wodzie co brokuły. Na patelni grillowej smażymy łososia z każdej strony. Brokuły wykładamy wraz z marchewką na talerz, obok kładziemy grillowanego łososia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda bajecznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda bajecznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    lubię taką rybkę
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja23

    lubie rybki:))
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    zjadłabym taką rybkę:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !