Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryz z sosem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
2 torebki
pieczarki
300 gram
śmietana
200 ml
cebula
1 sztuka
kucharek uniwersalny
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
masło2
2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryz z sosem

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry. Podsmażamy na maśle z pokroiona w kostke cebula. Dusimy do miekosci. Dodajemy smietanę , doprawiamy do smaku. podajemy ryz polany sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak