Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w szklance letniego mleka dodać żółtka wymieszać. Rozczyn wyrobić z mąką i pozostałym mlekiem. Polecam miskę tupeerware do ciasta drożdżowego w której nie trzeba wyrabiać ciasta tylko wystarczy wymieszać zamknąć przykrywka i po 10 minutach ciasto jest wyrośnięte. Formować kluseczki i pozostawić do wyrośnięcia można nadziewać wg uznania ja lubię marmoladę lub puste z różnymi polewami np. truskawkowa i bita śmietana. Wyrośnięte kluski ułożyć na sitku w garnku i parować 8 minut. Jeżeli będziemy parować za długo to kluski opadną i będą miały zakalec.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    danutaw50

    Ale bym zjadła takie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Smakowite:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Alicja34

    uwielbiam takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chani

    Muszę jeszcze poszukać przepisu z nadziewanymi parowańcami.
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smakowicie wyglądają
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Oj , kuszą Twoje kluseczki , takie kolorowe...
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    czasami je robie
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    smacznie wyglądają
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    musze je zrobić
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    dzieki tobie mi wyszły , bo ja zawsze parowałam za długo i potem był ochydne , przez to 4 lata klusek nie robiłam aż do teraz ,dzięki :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wyglądają wybornie!
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Świetne:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    wyglądają ślicznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    uwielbiam i na słono i na słodko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    apetycznie wygladaja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cynowa_Beata

    tzw. parowce są królową stołu na obiedzie u babci zawsze podaje je ona z żeberkami duszonymi i duża ilością sosu:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    piękne i na pewno pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pyszne,a te wyglądają cudnie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    bombowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    malcik111

    nareszcie mi ktoś podpowiedział, co z nimi robić aby ładnie wyszły, dzięki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo lubię takie kluski
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    poezja
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne.. mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    prezentują się wyśmienicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    świetne, szczególnie z tym sosem truskawkowym
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ależ one apetycznie wyglądają.... i ten sosik truskawkowy.... mniam :P)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo lubię z różnymi dodatkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    moja mama robiła pyszne z sosem czekoladowym,Twoje tez wyglądają rewelacyjnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    oo jaka super propozycja :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !