Sposób przygotowania

makaron ugotować al-dente. Cebulę pokroić w pół plasterki , kiełbasę w kostkę. Grzybki (jeśli suszone najpierw sparzyć żeby zmiękły) pokroić w paski.. wszystko razem podsmażyć Fasolkę pokroić na drobniejsze kawałki, kukurydzę odcedzić przepłukać.
Cebulkę z kiełbasą i grzybkami przełożyć do garnka odcedzając olej dodać fasolkę i kukurydzę. poddusić na małym ogniu przez 10-15 minut pod przykryciem. Dodać makaron podlać troszkę wodą (ja używam tej od moczenia grzybków), lekko doprawić, dusić przez chwile na małym ogniu.
Naczynie żaroodporne nasmarować masłem. wyłożyć całość do naczynia żaroodpornego . Jajka rozbić w miseczce dodać mleko i przypraw do smaku zalać tym zapiekankę . posypać startym serem. zapiekać w piecyku nagrzanym do 200stopni przez ok 25miniut( dopóki ser się nie rozpuści).
smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !