Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pstrąg smazony w delikatnej panierce

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg porcjowany
2 sztuki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
mąka
do posypania
olej do smażenia
cytryna
2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg smazony w delikatnej panierce

Rybę myjemy, przyprawaimy i obficie skrapiamy sokiem z cytryny. zawijamy w folię aluminiowa i odstawiamy do lodówki na godzine. nastepnie opruszamy maka i smazymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak