Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety wieprzowe z białą kapustą
4 jabłka,
1/2 kg kapusty białej
1 cebula,
2 łyżki miód prawdziwy,
4 łyżki masło,
olej do smażenia,
pietruszka Prymat suszona,
sól do smaku,
pieprz czarny do smaku,
zioła prowansalskie
Kotlety wsadzamy do woreczka foliowego i lekko rozbijamy.
Oprószamy solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odkładamy do lodówki.
Szatkujemy kapustę.
Na rozgrzanym oleju smażymy najpierw pokrojoną cebule, dodajemy kapustę. Mieszamy.
Podlewamy pół szklanki wody.Jabłka obieramy kroimy na małe kawałki.
Smażymy na drugiej patelni na miodzie.
Przekładamy do kapusty.
Przełożone jabłka mieszamy z kapustą , posypujemy natką pietruszki Prymat i układamy na talerz. Na wierzch kładziemy usmażone kotlet i przykrywamy odrobiną kapusty.
Kotlety smażymy tradycyjnie obtaczane w jajku i bułce.