Sposób przygotowania

Szpinak mrożony rozmrażamy w opakowaniu.

W rondelku roztapiamy masło lub margarynę i przesmażamy szpinak około 5 minut.

Jajka miksujemy z mąką , śmietaną i rozgniecionym czosnkiem.

Dodajemy przestudzony szpinak.

Mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wylewamy do posmarowanej masłem i obsypanej mąką blaszki.

Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni C piekarniku przez 30 minut.

Wykładamy z formy i kroimy w prostokąty.

Podajemy na ciepło.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciekawy przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    super ,a że moje bąble lubią szpinak to chyba mamy hit !!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    JAko amatorka szpinaku stwierdzam - apetycznie zielony :P
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    odkąd polubiłam szpinak każde danie do wypróbowania:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    zaskakujący przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny i zdrowy :)
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    fajny przepis
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ale ładny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    fajny kolorek :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    coś innego ,ale pomysłowego
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    coś innego ,ale pomysłowego
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    coś innego ,ale pomysłowego
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetnie wygląda,bardzo apetycznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !