Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa tuńczykowo-ryżowa
1) Na samo dno 3-4 pokrojone w drobną kosteczkę ogórki kiszone
2) Następnie 1 torebkę ugotowanego ryżu
3) 0.5 opakowania ketchupu
4) 1 dużą cebulę pokrojoną w kostkę
5) 0.5 słoika majonezu
6) 3 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę
7) 1 torebka ugotowanego ryżu
8) 0.5 słoika majonezu
9) rozdrobniony tuńczyk w oleju
10) 1 torebka ugotowanego ryżu
11) 0.5 opakowania ketchupu
12) Na samą górę kukurydza konserwowa
Sałatkę najlepiej podawaj w przeźroczystej misce, tak by było widać jej warstwy. Najlepiej smakuje wyjęta z lodówki, po ok. 2 godzinach od przygotowania.
Jest przepyszna!!!! Naprawdę polecam:)
Skosztujcie;);)