Sposób przygotowania

Dżemy (drugi dżem o dowolnym smaku)przełóż do miski i przesiej do nich mąkę. Dodaj szklankę cukru, a następnie dodaj mleko oraz pół szklanki oleju. Ciasto starannie wymieszaj lub zmiksuj. jajka wbij do połączonych składników następnie wsyp przyprawę do piernika i kakao. Ponownie wymieszaj. Masę wlej do dużej wysmarowanej blachy. Piecz około 50 minut w temp. 180 stopni. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • -1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bez miodu? i czy na pewno aż pół kilo dżemu a do tego aż 1,5 szkl. cukru a mąki wcale?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    Bez miodu dżemu ok 400 gram (nie sprawdziłam ile ma słoiczek) reszta tak jak w przepisie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Mąka jest w przepisie : 4 szklanki :) pół kilograma dżemu to wcale nie tak dużo: rzeczywiście słoik ma ok. 400g, a na 4 szkl mąki to i innych składników musi być dużo :) bo to z pewnością duży pyszny piernik jest ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    uwielbiam pierniki pod każdą postacią:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    musi być pyszny!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !