Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z foremki
Białko ubijamy razem z cukrem i sokiem z cytryny. Pod koniec dodajemy barwnik spożywczy. Upieczone ciasteczka smarujemy kolorową polewą.
Ciasto: |
|
mąka |
20 dag
|
cukier |
1/3 szklanka
|
cukier wanilinowy |
1 opakowanie
|
żółtko jajek |
2 sztuki
|
masło |
10 dag
|
Polewa: |
|
cukier puder |
1/4 kg
|
białko |
1 sztuka
|
sok z cytryny |
1/2 sztuka
|
barwnik spożywczy |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: