Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Brukselka zasmazana

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka
800 g
masło
2 łyżki
natka pietruszki
trochę
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka zasmazana

Brukselke obrac z zewnetrznych lisci, oplukac, gotowac w osolonej wodzie 10
min. Odcedzic, przelozyc do plaskiego garnka, dodac maslo, przykryc, dusic
na malym ogniu.Po 15 min zdjac pokrywke i obrumienic brukselke ze wszystkich stron.
Przelozyc na polmisek posypać natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak