Sposób przygotowania

Jajka ucieram z cukrem, miodem, aromatem i masłem. Dodaję stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Ciasto wlewam do formy (dużej, ok. 20x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w piekarniku nagrzanym do temperatury 170st.C przez ok. 30 minut. Pozostawiam do ostygnięcia.

Przygotowuję polewę poprzez wrzucenie wszystkich skłądników do garnka i podgrzewanie aż cukier i masło się rozpuszczą. Pozostawiam do ostygnięcia.

Wystudzone ciasto kroję w kostkę wielkości ok. 3 cm. Zanurzam kolejno każdy kawałek ciasta w polewie, a następnie obtaczam w wiórkach kokosowych. Odstawiam do lodówki na min. 1 godzinę, by polewa stwardniała.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    ale fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Zapowiadają się pysznie:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    uwielbiam kudłacze
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Wyglądają smakowicie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny deserek !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    też takie robię:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    nazwa świetna
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    Zgadzam sie nazwa jest rewelka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janek

    mega, idealne do porannej kawy;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    świetny pomysł, nigdy nie jadłam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !