Sposób przygotowania

Marchewkę ucieramy na drobnej tarce. Maki mieszamy z sodą, proszkiem do piecznia i cynamonem. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Nie przerwyanąc mieszania dodajemy rozpusczoną margarynę i marchewkę. Dodajemy mąkę i mieszamy. Masę wykładamy do formy i pieczemy w 180 około 50 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    wolę zwykłe ciasta...marchewka mi nie odpowiada:( ale widzę, że często pojawiają się przepisy na marchewkowe wypieki.. wyglada apetycznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    w cieście nie czuć smaku marchwi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    słyszałam że jest dobre, ale nie miałam jeszcze okazji spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    Aniu, polecam, bo bardzo polubiliśmy to ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    slonko888

    nie ma w składnikach mowy o margarynie w przepisie sie pojawia pytanie ile tej margaryny? ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !