Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Cebulę drobno kroimy, wrzucamy do rondelka na roztopione masło. Dodajemy krewetki i smażymy 2 minuty delikatnie mieszając.
Krewetki wyjmujemy. Do rondla wlewamy wino i gotujemy aż płyn odparuje.
Dodajemy śmietanę, tymianek i połowę natki pietruszki, doprawiamy i gotujemy kilka minut aż sos zgestnieje. Wkładamy krewetki i jeszcze chwilę dusimy. Gotowy sos mieszamy z makaronem. Danie posypujemy pozostałą natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !