Sposób przygotowania

Ryż ugotować na mleku. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać cukier wanilinowy, rodzynki, ostudzony ryż, śmietanę, skórkę pomarańczową, starannie rozetrzeć. Dodać Ubitą pianę z białek i mąkę. Dodać obrane i starte na tarce o dużych oczkach jabłka. Wymieszać. Kształtować nieduże placuszki i smażyc na silnie rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Zapowiadają się przepysznie, tylko jak dla mnie bez rodzynek.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !