Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem i odstawiamy na ok. 10 min.
Mieszamy makę z cynamonem, sodą i proszkiem do pieczenia. Do jabłek dodajemy jajka, rodzynki oraz mąkę z cynamonem.
Całość należy powoli dokładnie wymieszać. Pod koniec mieszania dodajemy szklanke oleju. Wymieszane ciasto przekładamy do blaszki wysmarowenej masłem i wysypanej bułką tartą.
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 185 st. C i pieczemy ok. godziny.
Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    moje ulubione połączenie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Jak dla mnie fajne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kuchenka

    proste i dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !