Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mus z papryki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
1 sztuka
papryka
6 sztuk
Żelatyna wieprzowa Prymat
15 g
Sklep Prymat
wywar drobiowy
250 ml
śmietana kremówka
80 ml
olej
2 łyżki
ocet winny
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z papryki

Papryke zielona, zolta i czerwona opalic nad plomieniem i po zdjeciu skorki
pokroic w romby.Zrobic marynate z oliwy, octu, soli i pieprzu. Zalac pokrojone papryki i odlozyc do przybrania.Pozostale 3 czerwone papryki zmiksowac z cebula, przetrzec przez sito. Przetarta mase wlozyc do garnka, wlac smietanke i zagotowac.Zelatyne namoczona w 2 lyzkach zimnej winy rozpuscic w goracym wywarze. Gdy galareta ostygnie, pokryc nia dno i scianki foremek.Do przecieru z papryki wlac reszte galarety, dodac sok cytrynowy, pieprz, sol i szczypte cukru. Wymieszac, napelnic masa foremki, wstawic do lodowki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak