Sposób przygotowania

Ciasto francuskie ułożyć na blaszki, nakłuć widelcem, jedno pokroić w kwadraty i upiec w temp 200 stopni na złoty kolor. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem waniliowym. Do miski wsypać mąkę krupczatkę, dodać żółtka, wymieszać. Ciągle ucierając na kraju płyty kuchennej wlewać gorące mleko. W pozostałym zimnym mleku wymieszać budyń, połączyć z kremem i jeszcze chwilę ucierać. Ciepły krem wyłożyć na upieczone całe ciasto, wyrównać. Na wierzch ułożyć upieczone ciasto pokrojone w kwadraty.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    pychotka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pychota !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pychota !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    same dobroci u pani mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    mniam pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Twoje kremówki wyglądają wyśmienicie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Kremówki uwielbiam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !