Sposób przygotowania

Warzywa obrać,umyć.Marchewki i pietruszki ścieramy na tarce o dużych oczkach ,cebulę i kapustę posiekać.Dodać rozgnieciony czosnek,wymieszać.Do warzyw dodać bułkę tartą,mięso mielone,jajka,przyprawy i dokładnie wymieszać.Formujemy niewielkie pulpety i obtaczamy w mące.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor.Kostki rosołowe zagotowujemy w garnku z wodą.Na wrzący rosół wrzucić usmażone pulpety i chwilę gotujemy na małym ogniu.Na koniec doprawiamy koncentratem i zagęszczamy łyżką mąki wymieszanej z niewielką ilością wody.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !