Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z drożdżami, oliwą truflową i 3 łyżkami letniej wody. Doprawiamy solą i pieprzem i wrabiamy gładkie ciasto. Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na 40 minut. Blachę do pizzy nacieramy oliwą. Ciasto formujemy w dłoniach i nakładamy na blachę. Posypujemy oregano i odstawiamy na 10 minut.

Sos do pizzy :

Czosnek wyciskamy przez praskę. Pomidory bez skórki blendujemy. Dodajemy oliwę i doprawiamy do smaku.

Owoce morza doprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem. Kiedy będą gotowe, odcedzamy i nakładamy na ciasto pizzy posmarowane sosem. Posypujemy serem i zapiekamy w 180 C aż się brzegi pizzy lekko przyrumienią.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !