Sposób przygotowania

Ucieramy razem cukier oraz margarynę, Do ucieranych składników dodajemy żółtka i dalej ucieramy. Ubijamy na sztywną pianę białka. Obydwie masy mieszamy ostrożnie ze sobą. Cukier wanilinowy, miód dobrze mieszamy i dodajemy do masy. Do masy dodajemy też przyprawę do piernika. Dwie łyżki kawy fusiastej rozpuszczamy w jednej szklance przegotowanej wody i studzimy. Kawę wlewamy do masy. Mąkę oraz sodę oczyszczoną mieszamy razem i dodajemy do masy. Do masy dodajemy również bakalie. Pienik pieczemy przez 30- 35 minut w temperaturze 200 stopni i piec w podłużnej i wąskiej formie obłożonej papierem do pieczenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    b.dobry !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    lubie ze skórka pomarańczy:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !