Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik na zimno

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
3 sztuki
serek homogenizowany
2 opakowania
cukier
1 szkl
masło
1/2 kostki
Żelatyna wieprzowa Prymat
1.5 łyżeczki
Sklep Prymat
olejek waniliowy
troche
rodzynki
125 g
galaretka
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Białka jaj ubić na sztywną pianę, żółtka zaś utrzeć z cukrem, masłem i twarożkiem na jednolitą masę (najlepiej mikserem). Mleko przegotować. Do pół szklanki ostudzonego mleka dodać żelatynę, rozpuścić i połączyć z pozostałym gorącym mlekiem. Ostudzić, a następnie połączyć z utartą masą serową. Delikatnie wsypać bakalie. Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Całość masy wlać do tortownicy. Galaretkę przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, można dodać trochę mniej wody. Gęstniejącą galaretką nałożyć na masę sernikową i przybrać owocami – wg gustu. Tortownicę wstawić do lodówki. Po ochłodzeniu podawać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 06.11.2011 08:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak