Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto zemsta szefa
I ciasto:
4 całe jajka i niepełną szklankę cukru ubić mikserem na puszysta masę Dodać niepełną szklankę mąki i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 1/3 szklanki oleju i 2 łyżki kakao Wymieszać Wylać do wysmarowanej dużej brytfanki i piec ok 30 min.
II ciasto:
4 jajka i niepełną szklankę cukru ubić mikserem na puszysta masę Dodać niepełną szklankę mąki i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 1/3 szklanki oleju i 1/2 szklanki maku Wymieszać Wylać do wysmarowanej dużej brytfanki i piec ok 30 min.
Masa budyniowa:
Margarynę rozpuścić z połową mleka W drugiej połowie rozrobić budynie i wlać na gotujące się mleko z margaryną Gotować chwilę i jeszcze gorące wylać na I ciasto i przykryć d razu II ciastem
Krem:
2 żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszysta masę , dodać masło i dobrze utrzeć, następnie dodać 1 łyżkę kakao Kremem smarujemy II ciasto
Można polać ciasto polewą, (tylko nie może być za gorąca, gdyż zważy się z kremem) lub udekorować w dowolny sposób