Pogotowie kulinarne Michela Morana

Sposób przygotowania

Ciasto składa się z 2 placków, masy budyniowej i kremu
I ciasto:
4 całe jajka i niepełną szklankę cukru ubić mikserem na puszysta masę Dodać niepełną szklankę mąki i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 1/3 szklanki oleju i 2 łyżki kakao Wymieszać Wylać do wysmarowanej dużej brytfanki i piec ok 30 min.
II ciasto:
4 jajka i niepełną szklankę cukru ubić mikserem na puszysta masę Dodać niepełną szklankę mąki i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 1/3 szklanki oleju i 1/2 szklanki maku Wymieszać Wylać do wysmarowanej dużej brytfanki i piec ok 30 min.

Masa budyniowa:
Margarynę rozpuścić z połową mleka W drugiej połowie rozrobić budynie i wlać na gotujące się mleko z margaryną Gotować chwilę i jeszcze gorące wylać na I ciasto i przykryć d razu II ciastem

Krem:
2 żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszysta masę , dodać masło i dobrze utrzeć, następnie dodać 1 łyżkę kakao Kremem smarujemy II ciasto

Można polać ciasto polewą, (tylko nie może być za gorąca, gdyż zważy się z kremem) lub udekorować w dowolny sposób

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    świetna nazwa:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Nazwa przyciąga
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    fajna nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Nazwa jest po prostu rewelacyjna! A ciacho pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    bardzo smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oryginalna nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oryginalna nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !