Sposób przygotowania

Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić na kotlety.
Do miski wrzucić mięso, dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać razem z mięsem.
Odstawić na 15 minut.
Przygotować mąkę i bułkę tartą do obtaczania kotletów oraz w drugim naczyniu utrzeć jajka z odrobiną soli.
Na patelni rozgrzać oliwę, kotlet obtaczać w mące, jajku i bułce tartej po około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.

Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle, posolić.
Usmażone kotlety posypać pieczarkami, podawać z ziemniakami, frytkami lub pieczonymi ziemniakami

Komentarze

  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pyszności!
  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pycha! bardzo lubimy kotlety z karkówki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Mój maz i córka lubia takie kotlety, ja mieso jadam rzadko :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !