Sposób przygotowania

Orzechy obrać ze skórki i zmielić, rodzynki namoczyć i osączyć.
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito.
Margarynę utrzeć z żółtkami.
Do utartej masy dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Mieszając dodawać po łyżce mąkę. Na końcu dodać obsypane mąką orzechy i rodzynki.
Ciasto przełożyć do formy babkowej z kominkiem wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40-50 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zjadłabym kawałek takiej babeczki...
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    następnym razem gdy upiekę wstawię fotę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !