Sposób przygotowania

- Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Pozostawiamy kilka łyżek wody w której gotowaliśmy makaron. Pastę przekładamy do miski lub zostawiamy na durszlaku. Brokuły myjemy, osuszamy, rozdzielamy na małe różyczki, a te kroimy na plastry. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek extra vergine wrzucamy czosnek i plastry brokułowe, dodajemy przyprawę do dań włoskich, niewiele soli oraz dużo pieprzu. Dodajemy wodę pozostałą z gotowania makaronu. Gdy brokuły będą al dente dodajemy gotowy makaron doslownie na 2 minuty, aby składniki się wymieszały. Gasimy płomień.
Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, w miskach na pastę, na wierzchu układamy fetę pokrojoną w kostkę, doprawiamy pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha, uwielbiam taki makaron

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !