Sposób przygotowania

Porcja jest na długą keksówkę o wymiarach 35*12 cm. Wykładamy ją papierem do pieczenia a następnie okładamy dno i boki herbatnikami.Spód smarujemy masą krówkową i na niej układamy drugą warstwę herbatników. W mleku rozpuszczamy budyń karmelowy. Do rondla wkładamy masło i rozpuszczamy je na małym ogniu. Wkładamy ser mielony i cukier, wbijamy całe jajka -zagotowujemy mieszając. Wlewamy mleko z budyniem i ponownie zagotowujemy. Wylewamy gorącą masę serową na herbatniki i przykrywamy wierzch kolejną ich partią.Czekamy aż całość ostygnie i pod przykryciem wstawiamy do lodówki.Dekorujemy np. polewą czekoladową i krokantem orzechowym. Sernik jest delikatny i smaczny.Polecam!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    fasola

    wyglada super i pewnie tak samo smakuje
  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    i znów mam nowe zadanie ....
  • 2
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    Robię podobnie.Jest pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    świetny serniczek, jadłam podobny - pyszny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pi?knie i pysznie wygl?da
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    nigdy nie gotowałam sernika
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    taki sernik musi być bardzo pyszny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !