Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Panga w szpinaku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga
4 płaty
szpinak mrożony
opakowanie
czosnek
4 ząbki
sok z cytryny
2 łyżki
jogurt naturalny
1/2 kubeczka
mąka
do obtoczenia
olej
łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
gałka musztatołowa
do smaku
ser żółty
10 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w szpinaku

Rybę natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny, obtoczyć w mące i podsmażyć. Szpinak rozmrozić, podgrzać z masłem, jogurtem i czosnkiem i gałką muszkatołową. Pod koniec duszenia przyprawić. Sos szpinakowy wlać do żaroodpornego naczynia na to ułożyć rybę i ser. Zapiekać ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniapetr 01.11.2011 21:27
Super pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak