Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, wsypać do rondla, podlać 2 łyżkami wody i rozgotować. Dodać cukier, wymieszać. Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać masło i posiekać nożem. Następnie wlać śmietanę, żółtka, wsypać otartą skórkę z cytryny i zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 1 godzinę. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować, ułożyć na przygotowanej blaszce, posypać kaszą manną, wyłożyć rozgotowane jabłka. Pozostałe ciasto rozwałkować, ułożyć na jabłkach. Ciasto nakłuć widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 35-40 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wszystko z jabłkami na deser lubię...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    moje ulubione
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Prezentuje się naprawdę bardzo apetycznie. Lubię takie ciasta.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !