Sposób przygotowania

Kilogram udek kurczaka zalałam 3 litrami zimnej wody. Kiedy woda się zagotowała, zszumowałam i dodałam włoszczyznę, sól i 4 ząbki czosnku. Gotowałam na małym ogniu 2,5 godziny. Po tym czasie wyrzuciałm wszystkie warzywa z powstałego rosołu, zostawiając marchewkę i oczywiście kurczaka.

Rosół przelałam przez drobne sitko, aby był klarowny. Póki był gorący dodałam 12 łyżeczek żelatyny.

W miseczkach poukładałam mięso kurczaka, plasterki marchewki, groszek zielony, plastry jajka, czosnek. Zalałam rosołem i obsypałam pieprzem. Wstawiłam do lodówki do stężenia. Z 3 litrów rosołu wyszło 12 bulionówek galarety.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    pamiętam jak byłam mała to tylko mięso wybierałam z galarety hehe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    pamiętam jak byłam mała to tylko mięso wybierałam z galarety hehe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    pamiętam jak byłam mała to tylko mięso wybierałam z galarety hehe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !