Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty na ciepło

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki
2-3 łyżki
morele suszone
6-8 sztuk
śliwki suszone
6-8 sztuk
Goździki całe Prymat
2-3 sztuki
Sklep Prymat
miód prawdziwy
4-6 łyżek
woda
1,5-2 szklanek
sól do smaku
Sklep Prymat
cukier trzcinowy
2-3 łyżki
masło
2-3 łyżki
kapusta czerwona
0,5 główki
jabłko winne
2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty na ciepło

Kapustę kroimy dość drobno. jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Podsmażamy około 5 minut na maśle. Morele i śliwki kroimy w drobne paseczki. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i podlewamy wodą dusimy około 10-15 minut aż kapusta będzie dość miękka. Wody nie za dużo lepiej dolewać niż wlać za dużo.
Podajemy na ciepło. Doskonale smakuje z mięsiwem ale również samo

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak