Sposób przygotowania

Owoce myjemy, wkładamy do garnka i zasypujemy cukrem i cukrem zelującym. Lekko ugniatamy pałką i gotujemy na małym ogniu. Gdy dżem będzie płynny, proponuję odlać sok. Przekładamy do słoików i wekujemy.
Na zdjęciu jest moja ulubiona wersja jedzenia dżemiku - w formie kanapki z białym serem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    ronald88

    wow
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam taki domowy dżem
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    uwielbiam porzeczkowy dzem!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    jeden z moich ulubionych :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mmm pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pysznie:-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    po prosze bułeczke z kruszonką i tym smacznym dżemem
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjny dżemik, uwielbiam go i na kanapeczce i do ciast...
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    świetne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    najlepszy domowej roboty dżem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    musi być smaczny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    pyszny do bułeczki z masełkiem :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię mieć takie zapasy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !