Przepis i sposób przygotowania na: Sernik przystrojony na zielono
# 1,5 szklanki mąki
# 0.5 kostki margaryny
# 0,5 szklanki cukru pudru
# 0,5 cukru waniliowego
# 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
# 1 jajko
# Ser:
# 1 kg sera
# 1 szklanka cukru
# 3 szklanki ciepłego mleka
# 2 całe jajka i 4
# żółtka
# 1 cukier waniliwoy
# 1 budyn śmietankowy
# 0,5 szklanki oleju
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagnitamy, wałkujemy i wykładamy ciasto na wysmarowaną blaszkę. Na cieście obficie rozkładamy powidła i przygotowujemy masę serową. Ser mielimy, nastepnie dodajemy do nego cukier, żółtka, budyn, olej oraz cukier waniliowy - wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Mleko lekko podgrzewamy i wolnym strumieniem dolewamy do masy serowej, cały czas mieszajac. Nasza masa serowa jest bardzo bardzo rzadka, dlatego delikatnie wlewamy ją do blaszki (uważamy by powidła nie uniosły się do góry) i wstawiamy ciasto do piekarnika do temp 180*. Białka ubijamy z cukrem i dodajemy do nich kokos, po 40 minutach wyjmujemy ciasto, rozkładamy kokos i zapiekamy jeszcze 20 minut, Ciasto kroimy dopiero po całkowitym wystygnięciu, gdyż jeszcze po upieczeniu ma bardzo rzadką konsystencję, do poki nie stężeje