Sposób przygotowania

Białko ubić na sztywno, dodać cukier, miksując dodać żółtka. Mikser przestawić na małe obroty, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wyłączyć mikser dodać olej i aromat, przemieszać. Wylać ciasto na foremkę i upiec (30-35 min w temp. 160 st C).
Na soku marchwiowym ugotować budyń dodając cukier. Do gorącej masy dodać margarynę. Dobrze rozprowadzić łyżką, tak aby się połączyły. Gorącą masę wylać na ostudzony biszkopt.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Kremówkę ubić z proszkiem śmietanowym, dodać przestudzoną żelatynę i wymieszać. Wyłożyć na ostudzone ciasto.
Na wierzchu ułożyć herbatniki maczane w alkoholu i polać polewą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !