Sposób przygotowania

Ser zmielić, utrzeć z żółtkami i otartą skórką z cytryny. Białka ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać do masy serowej. Wlać roztopione masło. Dodać rodzynki wymieszane z mąką. Dać na blaszkę i piec w temp. 160 stopni ok. 90min. Polewa; Olej podgrzać dodać startą czekoladę i utrzeć na jednolitą masę. Tężejącą polewą polać ostudzone ciasto.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny !!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    sernik mogę jeść w każdej postaci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry sernik to można zjeść
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    moje ulubione ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam sernik
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    świetny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    dodi

    uwielbiam taki!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !