Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto z makiem i budyniem

5.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka
2 szklanki
margaryna
125 g
cukier
1/2 szklanki
jajko
2 sztuki
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki
margaryna
10 dag
cukier
1\\2 szklanki
wiórki kokosowe
20 dag
jajko
2 sztuki
DODATKOWO:
jabłka
3 sztuki
masa makowa
1/2 puszki
budyń śmietankowy
3 sztuki
mleko
2 szklanki
masa
Kokosowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z makiem i budyniem

Ciasto:
Margarynę posiekać z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i jajka, szybko zagnieść ciasto i schłodzić.
Masa kokosowa:
Margarynę stopić z tłuszczem, dodać wiórki i podsmażyć kilka minut, ostudzić i dodac jajka następnie wszystko zmiksować.

Budyń ugotować na mleku jeśli był bez cukru to należy dodać cukier.

Jabłka obrać i pokroić w plasterki.

Ciastem wyłożyć dno natłuszczonej formy na ciasto rozsmarować masę makową i na niej rozłożyć jabłka, zalać wszystko ciepłym budyniem i na wierzch wyłożyć masę kokosową.
Piec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 22.05.2013 22:44
wygląda bajecznie
1j1o1l1a1 27.10.2011 20:34
fajne połączenie: mak i budyń:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak