Sposób przygotowania

Oczyszczone i umyte bekasy osolić i ze wszystkich stron natrzeć mąką zmieszaną z mieloną papryką. Rondel wyłożyć plastrami boczku, posypać kaparami, włożyć bekasy, polać winem i dusić pod przykryciem tak długo aż będą miękkie. Wyjąć bekasy i podzielić na porcję. Wywar przecedzić, zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką, doprowadzić do wrzenia. Bekasy polewać bulionem przed podaniem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    extra
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wazka

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wazka

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !