Sposób przygotowania

CIASTO: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia na stolnicy. Dodać margarynę, żółtka i cukier. Wszystko razem posiekać nożem i wyrobić ręką. MASA: Masło utrzeć z cukrem, następnie dodać jajka, dalej ucierać. Później dołożyć ser biały, i budynie. Wymieszać. DALEJ: Większą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach na wysmarowaną margaryną brytfannę, tak, aby dno było przykryte, na to wylać masę serową, następnie ułożyć na tym brzoskwinie, na brzoskwinie dać pianę ubitą z białek (białka ubić, dodać do nich cukier i ubijać do momentu aż zrobi się puszysta piana). Na pianę zetrzeć resztę ciasta. Włożyć do piekarnika i piec ok. 50 minut w 180 st.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !