Sposób przygotowania

CIASTO: Mąkę wymieszać z proszkiem i cukrem wanilinowym. Dodać margarynę, posiekać nożem. Dodać żółtka i cukier puder. Wyrobić, pod koniec dodać śmietanę. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część ciasta rozwałkować i dać na blachę. MAK: Następnie sparzyć mak ok. 1 godziny. Przemleć przez maszynkę 3 razy. Do maku dodać miód, jajka, mąkę, cukier i wymieszać mikserem wszystko. Pod koniec dodać letnią roztopioną margarynę, orzechy i kilka kropel olejku. . Wylać na ciasto. Rozwałkować drugą część ciasta, przykryć mak i wstawić do piekarnika. Piec ok. 1 godziny. Ciepły posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    gottrina

    wygląda apetycznie aż chce się zjeść
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszniutki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne ciacho.mniam !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !