Mąkę - 250 g przesiać do miski, dodać pokrojone na kawałki masło, sól, cukier puder- 3 łyżki i wbić jajko. Palcami wymieszać i połączyć składniki na gładką masę. Wlać mleko i delikatnie połączyć z ciastem. Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. Nagrzać piekarnik do 190℃. Stolnicę lekko posypać mąką i rozwałkować na niej placek na grubość 3 - 4 mm. Wyciąć kółka większe niż średnica foremek. Ciastem wyłożyć foremki, bokiem noża przesunąć po krawędzi foremki, usuwając nadmiar ciasta. Widelcem podziurkować spód. Piec przez około 20 - 25 minut na złoty kolor, ostudzić. Następnie wykonać lukier plastyczny, którym należy udekorować babeczki: Wodę zagotować z tłuszczem. Do gotującej się dodać mąkę tortową- 1/4 kg i mieszać (najlepiej użyć drewnianej łyżki) kilka minut. Gdy masa zacznie odchodzić od łyżki i brzegów garnka należy ją wyjąć i rozłożyć do wystygnięcia. Teraz trzeba dodać 1 kg cukru pudru i wyrabiać w rękach, można śmiało wsypywać dużo – na trzy, cztery razy (masa i tak wchłonie wszystko). Gdy doda się olejku migdałowego – masa ma lepszy zapach i smak. Masę dokładnie wyrobić, jeśli chcemy uzyskać masę kolorową, wówczas dodajemy barwniki spożywcze. W moim przypadku dodałam odrobinę błękitnego i część babeczek ma delikatny błękitny odcień. Lukier rozwałkować i wykrawać koła od szklanki lub literatki, nakładać na babeczki. Dodać do części lukru kakao ciemne i formować misie lub inne ozdoby.