Sposób przygotowania

jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie aby zapobiec popękaniu skorupek,wystudzić obrać i przekroić na połowę wszystkie rodzaje sałat umyć pod bieżącą wodą osuszyć i przełożyć do salaterki,dodać osączoną kukurydzę i drobno pokrojony ogórek,pomidory sparzyć obrać ze skórki podzielić na mniejsze cząstki,drugi ogórek pokroić w cienkie plastry i sparzyć wrzątkiem, plasterkami udekorować sałatkę,wszystkie warzywa lekko oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem skropić oliwą i octem balsamicznym,posypać kiełkami i na wierzch położyć połówki jajek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    pomysłowa taka sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !