Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ryż po góralsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
4 torebki
masło
3 łyzki
bryndza
30 dag
śmietana gęsta
10 dag
jajko
3 sztuki
kostka rosołowa
1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
trochę
dymki ze szczypiorkiem
3 sztuki
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ryż po góralsku

ryz ugotuj w rosole z kostki i wymieszaj z masłem i ostudź.Bryndze utrzyj na krem z jajkami śmietaną i posiekanymi dymkami,dodaj ser i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Formę do zapiekania natłuść włóż do niej zapiekankę posyp z wierzchu wiórkami masła i zapiekaj ok 30 min w ciepłym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak