Sposób przygotowania

Mąkę, miód, cukier, śmietanę, jajka oraz sodę oraz przyprawę do piernika dobrze wyrabiamy. Ciasto owijamy w ścierkę i zostawiamy na 2 tygodnie w zimnym miejscu na przykład w spiżarni. PO dwóch tygodniach pieczemy w głębokiej i wąskiej formie. Po upieczeniu przekrajamy i smarujemy masą kajmakową.
MASA KAJMAKOWA:
Mleko wlewamy do rondelka razem z cukrem, cukrem wanilinowym. Cały czas mieszamy i gotujemy do chwili, aż wytworzy się gęsta, jasnobrązowa masa. Ucieramy masło, aż do chwili, gdy stanie się puszyste. Dodajemy powoli.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super,
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wygląda świetnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !