Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

tarta serowo jabłkowa

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
200 g
mąka kukurydziana
100 g
cukier
50 g
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
margaryna
150 g
żółtko jajek
2 sztuki
jabłka
4 sztuki
cynamon to smaku
cytryna
0,5 sztuki
twaróg
250 g
cukier
50 g
jajko
1 sztuka
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
budyń śmietankowy
0,5 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: tarta serowo jabłkowa

Mąkę przesiewamy, dodajemy sól i cukier, następnie dodajemy zimną margarynę i całość siekamy nożem, albo rozdrabniamy w palcach Na koniec dodajemy żółtka i zagniatamy. ciastem wylepiamy formę do tarty i wrzucamy na jakieś 15 minut do zamrażarki.

Następnie nakłuwamy widelcem, i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut

Jabłka ścieramy na grubej tarce, zalewamy sokiem z cytryny i prażymy wa patelni.
powstałą masę wylewamy na kruche ciasto.

Ser ucieramy z jajkiem cukrem i budyniem na gładką masę, wylewamy na jabłka.

Jeśli zostanie nam kruchego ciasra obsypujemy nim wierzch tarty.

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut (włączamy tylko górną grzałkę!!)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 15.02.2012 14:41
dzięki :)
marcinek 17.01.2012 14:28
Fajna
SylwiaMagdaSabin 15.01.2012 12:32
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak