Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kergulena po portugalsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kergulena
600 g[patroszona]
krewetki
100 g
mąka
2 łyżki
migdały
30 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
tłuszcz
do polania ryby

Przepis i sposób przygotowania na: Kergulena po portugalsku

Rybę opłukać,osuszyć,posypać przyprawami,oprószyć mąką,polać tłuszczem i podpiec w piekarniku,krewetki opłukać,włożyć do osolonej wody , ugotować i odcedzić,migdały sparzyć,obrać ze skórki,posiekać,dodać do ryby razem z krewetkami,skropić wywarem z krewetek i upiec,w czasie pieczenia polewać wytworzonym sosem,doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak