Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
Mąkę, cynamon, sól i sodę przesiej do dużej miski.
Jajka rozmąć z cukrem, ekstraktem waniliowym, marchwią, orzechami, pokrojonym na kawałki ananasem, kokosem i olejem.
Wlej mokre składniki do suchych i dokładnie wymieszaj.
Wlej ciasto do tortownicy i piecz ok 40-45 min aż ciasto będzie brązowe.
Schłodź ciasto w blasze zanim je wyjmiesz.
Z serka, aromatu i cukru pudru wykonaj polewę białą i pokryj nią schłodzone ciasto.
Z pozostałych składników przygotuj polewę ciemną i udekoruj nią ciasto.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    już wiele razy słyszałam o tym cieście marchewkowym że takie pyszne ale mialam opory sprobowac moze teraz w koncu sprobuje:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    2dietornot2diet

    Gorąco polecamy...na prawdę warto. Dodatkowym atutem tego ciasta jest to, że długo pozostaje świeże. U mnie stoi już trzeci dzień i jest pachnące i mięciutkie jak pierwszego dnia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    2dietornot2diet

    Gorąco polecamy...na prawdę warto. Dodatkowym atutem tego ciasta jest to, że długo pozostaje świeże. U mnie stoi już trzeci dzień i jest pachnące i mięciutkie jak pierwszego dnia.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !