Sposób przygotowania

Mąkę połączyć z cukrem dodajemy szczyptę soli i 120 g zimnego masła , dodaj żółtko i wymieszaj a najlepiej po wymieszaniu zagniatamy ciasto. I formę wylep ciastem , ciasto nakłuj widelcem i włóż do lodówki na pół godziny , po wyjęciu ciasto przykryj papierem do pieczenia i obciąż najlepiej fasolą piecz 20 minut w 190 st potem zdejmij papier i piecz jeszcze 10 minut i następnie schładzaj godzinę . Budyń przygotować wykorzystując 500ml mleka wystudż i utrzyj z miękkim masłem masą napełnij upieczone ciasto a galaretkę rozpuść w 1\\3 szklanki gorącej wody i wystudż i tężejącą galaretkę posmaruj pędzelkiem owoce na tarcie będzie sie ładnie błyszczało i na pół godziny włóż do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    anulka69

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    sądze, że cos dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    AGNIESZKA103

    pysznie uwielbiam takie owoce w ciescie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !